Bemutatkozik az Ekuna Kft.

Bemutatkozik az Ekuna Kft.

A kft. fő profilja elektronikai alkatrészek, részegységek összeszerelése. Jellemzően autóipari, orvostechnikai, ipari elektronikai és háztartástechnikai berendezésekhez gyárt részegységeket.
A cég közel 25 éve működik, elektronikai alkatrészek összeszerelését végzi. A termelési folyamatok egy része nagy precizitású kézi munkával történik. Fennállása alatt folyamatos fejlesztéseket, beruházásokat hajtott végre, mely további alkalmazotti létszámnövekedést indukált. Az Ekuna Kft. egyik alapfilozófiája a megrendelői igények minél magasabb szintű kielégítése, az ennek érdekében tanúsított rugalmasság mellett hűek maradtunk elveinkhez a minőség terén is. Idejekorán megértettük, hogy a megbízható működés érdekében a minőségbiztosítást is be kell vezetni a gyártásba, termékeink megfelelnek az ISO szabványnak.

Az Ekuna fejlődése és szerepe

A cég alapítása óta Dévaványán működő ipari vállalkozás. 1993-ban alakult, gazdasági formája ekkor Bt. volt . Fejlődése folyamán szükségessé vált a működési szerkezet kereteinek átalakítása, így 1997. januárban Kft-vé alakult, az Ekuna Bt. teljes jogutódjaként. A társaság fő tevékenysége elektronikai alkatrészek összeszerelése, mely az autóipartól a vezérléstechnikáig közel 80 fajta részegységet foglal magába. Az Ekuna Kft. egyike azon ipari termelő vállalkozásoknak, mely a rendszerváltást követően, piaci alapokra, a tulajdonosok anyagi hozzájárulásával jött létre. Bizonyította az elmúlt években létjogosultságát, munkahelyeket teremtett, komoly piaci megrendeléseket kapott. A vállalat fokozatosan fejlesztéseket hajtott végre a technológiai korszerűsítések területén. A kezdeti egyszerű kézi műveleteket folyamatosan felváltották a gépi műveletek. A hullámforrasztógép lehetővé tette a nyomtatott áramkörök gyors, automatizált forrasztását. A munkalépések fokozatosan bővültek, alkalmaztuk többek között a számítógépes elektronikus teszteléseket is. A cég épületének bővítése első ízben 1994-ben történt meg, mely az alkalmazotti létszám növekedését is eredményezte. Vállalatunk kapacitása folyamatosan nőtt. A rohamléptekben fejlődő elektronikai iparág révén elengedhetetlen volt a korszerű technológia alkalmazása. A második nagy bővítés 1996-1997-ben történt meg, mely raktár – és termelési kapacitásunk kihasználását eredményezte. A folyamatos minőségi ellenőrzés , az ISO 9001:2015 minőségbiztosítási elvárásoknak való megfelelés, a cég által képzett, betanított munkaerő biztosítja a megfelelő minőséget valamint a rugalmas szállítási határidőket. 2002-ben vezettük be a mindennapi használatba az ABAS Integrált Vállalatirányítási Rendszert, mely egyszerre kezeli a vállalati, megrendelői és beszállítói adatokat. 2005-ben ólommentes forrasztásra tértünk át, ehhez egy nitrogén-védőgázas hullámforrasztógépet helyeztünk üzembe. A kézi forrasztóállomások lecserélődtek, eleget téve az állandóan fejlődő és változó technológiai változásoknak. 2006-ban automata lakkozógép beüzemelésére is sor került, alkalmassá téve a nyomtatott áramkörök szelektív védőlakkozását. 2008-ban az újabb piaci megrendelések növekedésének hatására további 1000 m2-es termelési egységgel valamint raktárrésszel bővült az üzem.

Tetejére